Mike Pruijn zangles
06/08/2018
KBO Bemmel-Doornenburg
05/08/2018

LEZINGEN

De Kinkelacademie is een zelfstandig opererende commissie, die lezingen organiseert in De Kinkel. De commissie bestaat uit Betty van Waesberghe Toos van Engen en Wilma Peters.

De volgende lezing is geprogrammeerd steeds op de maandagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.

30 mei 2022: IT deskundige Sieuwert van Otterloo

Lezing over Kunstmatige Intelligentie bij Kinkelacademie Bemmel

AI ofwel Kunstmatige intelligentie.is al aanwezig in ons dagelijks leven, denk aan robots, drones maar ook aan gezichtsherkenning, zoekmachines en de suggesties van Spotify of Netflix. Moeten we blij zijn met het feit dat machines /computers data ontvangen, verwerken en erop reageren? Of schuilen er ook nadelen of gevaren aan Kunstmatige intelligentie? Hoe zit het met onze privacy? En met ethische dilemma's met bijvoorbeeld zelfrijdende auto's: wie beslist er wanneer een auto moet uitwijken? Wie is er aansprakelijk bij eventuele schade? Bestaat er discriminatie door computers: hoe voorkom je dat computers vrouwen minder kansen geven? Van Otterloo geeft in zijn lezing voorbeelden van nieuwe toepassingen van AI en er zal er met het publiek gestemd en gediscussieerd worden over hoe om te gaan met de risico's. Na de pauze is er zoals gebruikelijk gelegenheid tot het stellen van vragen. Van Otterloo promoveerde in Computerwetenschappen en specialiseerde zich tot gerechtelijk deskundige. Hij adviseert o.a rechters in civiele procedures en als Functionaris voor Gegevensbescherming ook managers op het terrein van bescherming van persoonlijke data en privacy-gerelateerde zaken.

Tickets zijn vanaf 10 mei te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of online op www.dekinkel.nl . Prijs 12,50 euro (incl. koffie/thee vooraf) U bent van harte welkom in cultureel centrum De Kinkel van Ambestraat 1 in Bemmel. In de zaal is uitstekende ventilatie. Aanvang 20.00 uur.

Kaarten online verkrijgbaar:

Tickets

Na de lezing van ongeveer een uur is er na de pauze gelegenheid tot het stellen van vragen.

De kaartverkoop voor de eerstvolgende lezing is toegankelijk via deze site vanaf 3 weken voor de lezing.

Activiteiten

  • organisatie van lezingen in de Kinkel

Posters