Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kinkelacademie met Margot Ribberink op 22 april: ‘Weervrouw, ambassadeur klimaat en duurzaamheid’

22 april van 20:00 tot 22:00

€12,50

De Kinkelacademie ontvangt met veel plezier de bekende weervrouw Margot Ribberink.

Ze geeft inspirerende lezingen over het weer, het klimaat, duurzaamheid, gedrag en communicatie. Haar motto: ‘Maak je eigen stappen, in je eigen tempo op weg naar een duurzame en gelukkige wereld.’ Zij is in staat mensen te verbinden op dit onderwerp.

Ribberink presenteerde als eerste weervrouw 20 jaar het weerbericht bij RTL4. Op 1 januari 2019 stopte ze met de dagelijkse weerberichten om zich volledig toe te leggen op weer, klimaat en duurzaamheid. Zij is ambassadeur en expert op dit gebied.

Ribberink studeerde biologie (ecologie) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij woont in de regio, heeft persoonlijk te maken gehad met ruimte voor de rivier en heeft eerder in Lingewaard een duurzaamheidsprijs uitgereikt.

Tijdens de avond zal zij zichzelf verder voorstellen, over haar activiteiten in de regio vertellen en ze speelt graag in op de actualiteit en de vragen die er leven. Er zijn afgelopen tijd verontrustende berichten in de media over klimaatverandering en onomkeerbare gevolgen voor het klimaat en de aarde. Moeten we ons over deze kantelpunten zorgen maken? Hebben we überhaupt invloed op de grootschalige veranderingen in het klimaat? Heeft het wel zin dat we zelf iets doen?

Ribberink blijft optimistisch omdat zij ziet dat steeds meer mensen iets doen en het effect wat we doen (in Nederland liggen per hoofd van de bevolking de meeste zonnepanelen) zichtbaar begint te worden in een kleine reductie van CO2.

Door dit grote en abstracte probleem te ontrafelen en te kijken naar oplossingen in de dagelijkse praktijk, laat zij zien dat je ook zonder het inleveren van comfort, keuzes kunt maken die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. En als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op! Je kunt elkaar daarin inspireren, ook samen met je bedrijf of organisatie.

Ribberink neemt ons met empathie, humor en aanmoediging mee in het klimaatverhaal.

In de pauze is er gelegenheid om boeken over dit thema aan te schaffen. Boekhandel De Toren van Bemmel zal daartoe met een goed gevulde boekenkraam aanwezig zijn.

De bijeenkomst is 22 april. Inloop vanaf 19.30 uur/ aanvang 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel Van Ambestraat 1 in Bemmel. Kaartjes à 12.50 € (inclusief koffie/thee vooraf) online te verkrijgen: Ticket online kopen op www.dekinkel.nl (de link via Agenda) of bij genoemde boekhandel.

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€12,50
Site:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/lezing-kinkelacademieweervrouw-ambas

Organisator

De Kinkelacademie
Telefoon
0481 - 462202
E-mail
info@dekinkel.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Kinkel
van Ambestraat 1
6681 AK Bemmel,
+ Google Maps
Telefoon
0481 - 462202
Bekijk de site van Locatie