LEZINGEN

De Kinkelacademie is een zelfstandig opererende commissie, die lezingen organiseert in De Kinkel. De commissie bestaat uit Betty van Waesberghe Toos van Engen, Wilma Peters en Hennie Komduur.

Een programma met aansprekende onderwerpen en inspirerende sprekers wordt aangeboden, zie de agendapagina van de kinkel...

Zoals u inmiddels gewend bent, organiseren wij, vrijwilligers van de Kinkelacademie in Bemmel, ook in het nieuwe seizoen 2023-2024 een reeks interessante lezingen voor een breed publiek. De onderwerpen zijn actueel en divers. Kom en laat u in een prettige setting informeren door bevlogen sprekers! Zij gaan doorgaans graag in op vragen uit het publiek. Zowel voor als na de lezing en ook in de pauze kunt u uw licht opsteken bij het kraampje met bij het thema passende boeken uit de plaatselijke boekhandel De Toren van Bemmel. Of onder het genot van een consumptie gewoon gezellig bijpraten met anderen. Wij hebben inmiddels een aardige lijst van (beroemde) eerdere sprekers zoals Dries van Agt, Jan Six, Tommy Wieringa en Maarten van Rossem. En nog steeds willen andere deskundigen en schrijvers graag aan dat lijstje toegevoegd worden. Voor 2023-2024 staan op de rol:

-9 oktober 2023 “Visies op de stad in songteksten van Bruce Springsteen” door Robert Kloosterman. Hoe maakt Springsteen in zijn songs tussen My hometown (1984) en Death to my hometown (2012) het verval van de industriële Amerikaanse stad en de gevolgen daarvan voor haar inwoners toen en nu duidelijk?

Tickets Online: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/lezing-kinkelacademie-over-de-tekste

-20 november 2023 “Een nieuw licht op de voedseltransitie. Van eiwitboer tot bord “ door Jeroen Willemsen, eerste eiwitcommissaris van Nederland. “We zijn uit de bocht gevlogen met onze overconsumptie van dierlijke producten. Het huidig consumptiepatroon legt een te groot beslag op de gezondheid van mens, dier en aarde” Hij vertelt over zijn werk en betrokkenheid om dit tij te keren. -22 januari 2024 “Rusland-Oekraïne, een ongemakkelijke relatie” door Theodoor van der Voort. Deze oosters-orthodox priester en Ruslanddeskundige laat vanuit zijn functie en vanuit boeiende eigen ervaringen zijn licht schijnen op de verhouding tussen kerk en staat in beide landen, nu en in de tijd van de voormalige Sovjet-Unie -4 maart 2024 Interview met Esther Gerritsen in het kader van de boekenweek 2024. De in Gendt geboren schrijfster is bekend van romans als Normale dagen en Superduif en columns in de Volkskrant en Vrij Nederland maar ook van de filmscenario’s voor bv Instinct en Red light. Ze schreef in 2016 het boekenweekgeschenk Broer en werkt momenteel aan het filmscript van bestseller Het Hooge Nest -22 april 2024 De bekende weervrouw en ambassadeur klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink over de wereldwijde klimaatproblematiek en de gevolgen dicht bij huis, in onze regio. Wat kunnen we zelf doen om erger te voorkomen?

Tickets zijn 3 weken voor de voorstelling te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of online op www.dekinkel.nl (Let op: via het menu rechtsboven naar Agenda, dan vindt u onder de info over de lezing de juiste link)

Prijs is €12.50 inclusief koffie of thee vooraf.