afbeelding

Maandag 15 januari

Kinkelacademie organiseert lezing door Carla van Baalen: Parlementair stelsel op de kop?

aanvang: 20.00 u. 

BEMMEL - Hoe is het met de democratie in ons land gesteld? In een lezing behandelt prof. dr. Carla van Baalen dit onderwerp. Het parlementair stelsel op de schop?

Nederland heeft een parlementair systeem dat het volk moet representeren. Maar functioneert het ook naar behoren? Hoe groot is de afstand tussen volksvertegenwoordigers en volk? Is de bevolking tevreden? Welke groepen wel en welke niet? En hoe zit het met de bestuurlijke slagkracht van Nederland?

Dit zijn onder andere de vragen die door Carla van Baalen worden behandeld tijdens de komende lezing op maandag 15 januari van de Kinkelacademie. Prof. dr. Carla van Baalen (1958), directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, is verbonden aan de Radboud Universiteit en hoogleraar parlementaire geschiedenis. Ook is zij een van de acht leden van de Staatscommissie parlementair stelsel. Onlangs nog in het nieuws als voorzitter van de commissie van Baalen, die onderzoek deed naar afspraken met de Oranjes naar de vermeende belastingdeal met het Koninklijk Huis in de jaren '70. Zij publiceerde over kabinetsformaties, troonredes, staatsrechtelijke vernieuwingen, weblogs van leden van de Tweede Kamer, emoties in de politiek, (de parlementaire aspecten van) feminisme in de jaren vijftig.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Via de www.dekinkel.nl -agenda-15 januari- is meer informatie beschikbaar over deze lezing. Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang): 12,50 euro.

De lezing is maandag 15 januari om 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel.

 

Zaterdag 20 januari

Live-muziek Theets Blues Band en Rosco P.

aanvang 21.00 u.

In de studio’s van cultureel centrum De Kinkel repeteren wekelijks vele bands en zij willen zich graag presenteren aan het publiek. Die bands passen niet in één avond live-muziek vandaar dat er een aantal avonden gepland zijn waarop zij zullen spelen.

De tweede avond live-muziek is op zaterdag 20 januari a.s. en de eerste band begint om 21.00 u. te spelen, de entree is gratis.

 

TheetsBluesBand

 

Naast Frans Bergen op basgitaar, Harm Megens op drums, Ron van Hal mondharmonica

en Theo Hendriks zang, is de band vernieuwd met twee slag/solo gitaristen

Derek Vermaat en Eric Schoots.

Theetsbluesband speelt covers van o.a. Peter Green, Jeff Healy Band, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, en Eric Clapton

Dus voor de bluesliefhebber wordt het zaterdag 20 januari genieten van een stevig stukje blues

gespeeld door een stevige bluesband de TheetsBluesBand

 

ROSCO P.

De mannen van Rosco P. kennen elkaar al vanaf de tijd rond 1995, toen zij in de kelder van drummer Jos Jeurissen de kalk van het plafond speelden en zijn toenmalige vriendin tot diep in de nacht tergden met hun snoeiharde jamsessies. Zanger en bassist Jos Janssen en gitarist John Janssen kenden elkaar al van hun eerste bandjes zoals Flake en Backbone, waarmee menig optreden in den lande is gegeven.

Na diverse omzwervingen in regionale bands troffen de drie elkaar weer in de zomer van 2009 waar ze na een aantal keren vrijblijvend jammen besloten als trio verder te gaan.

Dus daar stonden ze dan weer net als in 1995!  In 2010 kreeg dit alles een wat vastere vorm en zo links en rechts werden we alweer voorzichtig benaderd voor enkele optredens. Hoewel dit niet het voornaamste doel is, zal Rosco P., als de mogelijkheid zich voordoet, hier en daar het podium opkruipen om lekker te knallen en de zaak eens even lekker wakker schudden.

Dit gebeurt met muziek die ze voornamelijk zélf goed vinden en niet persé bekend hoeft te zijn. De nadruk ligt op cover-materiaal in de (alternatieve) rocksfeer met hier en daar een rustpuntje in de vorm van een ballad of een bluesachtig nummer. Denk hierbij aan covers van onder andere Audioslave, Richie Kotzen, Foo Fighters, Manic Eden en Kings of Leon. In 2011 is tevens een start gemaakt met het creëren van eigen materiaal!

Genieten dus voor de blues en rockliefhebbers. 

 

Contact

Cultureel centrum de Kinkel

Van Ambestraat 1

6681 AK Bemmel

0481 - 46 22 02

info@dekinkel.nl